fredag den 21. september 2012

Paa tvaers af religion og kirke!


Skrevet 17/9
En tur rundt i omraadet fylder dig med indtryk! Lyden af sang fra baade det romersk katolske kirkekor og det lutheranske kirkekor og synet af muslimer og kristne der er sammen om aktiviteter og dagens goeremaal.

Efter at have lyttet til et af kirkekorene blev jeg i dag inviteret med ind og se nogle af pigernes værelser, ikke bare det ene, men alle ville gerne have besøg, og alle steder blev der sagt at jeg endelig skulle komme igen. Samme gæstfrihed oplevede jeg i går da jeg var så heldig at blive inviteret med til en slags mindesammenkomst efter et dødsfald i en muslimsk familie. Ifølge traditionen, både for kristne og muslimer, skal familien holde sig inden døre 3 dage efter begravelsen og på 3. dag inviterer man familie og venner til spisning. Både Bridget og Meraby er uddannet sygeplejersker, og havde derfor haft en del at gøre med kvinden der var død. Vi blev inviteret ind i huset til spisning, kristne og muslimer mellem hinanden. Her var alle lige velkomne og deltog i den faelles tradition.       

Det var en rigtig god tur satte tanker i gang om hvordan vi i Danmark ofte sætter skel mellem forskellige religioner og kirker, men hvor alle her er en del af fællesskabet og man i hverdagen ikke taenker over forskellen.  

Det var dog også en tur der viste den fattige del af befolkningen der bor i lerhytter og hvor mange af boernene er tydeligt underernaerede. Alligevel er det fantastisk at opleve hvordan humoeret er hoejt og sammenholdet er stort!   

1 kommentar:

  1. Hej Margrethe!
    Det er da fantastisk alt det du oplever. Det er spændende at følge lidt med i.
    Og at du har fået fotos på bloggen gør jo det hele endnu mere nærværende for os som gerne vil indsnuse lidt af stemningen.
    Her i DK er det i skrivende stund regnfuldt, koldt og blædende. Sådan har det nu iøvrigt været aaaalllllt for længe. Vi er vist mange som godt kunne tænke os at låne bare nogle få grader af den temperatur I har hos jer. Ja, kunne vi blot få lidt tørvejr ☔⛅
    Fortsat rigt god tur.
    Kh. HA

    SvarSlet