onsdag den 7. november 2012

"Bare en helt almindelig gudstjeneste"

"Ja det var jo bare en almindelig gudstjeneste som I var med til."
Men det var godt nok noget af en oplevelse! I soendags var vi med Mr. Stubbs, lederen af musikafdelingen paa Markumira, ude at besoege en masaimenighed. Efter en lang koeretur ud paa Savannen ankom vi til kirken som umiddelbart saa en smule trist ud. Men efterhaanden blev den fyldt med masaier i utroligt farvestraalende toej og koret som sang traditionel masai sange, og lerhuset var klar til en festlig og stemningsfyldt gudstjeneste.

Efter en laekker frokost ved en familie i naerheden blev vi inviteret ind at se en traditionel boma. Her bor overhovedet og hans koner sammen med deres boern i hytter som ligger rundt om en fold til kvaeget. Et sted og en maade at leve paa som jeg nok altid har taenkt, at det kun er noget man hoerer om og ikke oplever i virkeligheden, men pludselig stod vi der og det blev meget virkeligt. Fantastisk at opleve hvordan det kan lade sige goere stadig at leve paa den traditionelle maade, (og alligevel gaar de allesammen rundt med en mobiltelefon i en rem om halsen.)

Siden sidst har vi faaet besoeg af Marianne og Benjamin, som er her for at lave en film om projektet. Ikke saa daarligt med en lille pakke hjemmefra med god chokolade og lakrids:) Derudover har vi ogsaa faaet besoeg af Meraby og Banyanka som kommer med til Danmark og skal lave workshops. Saa dagnene er gaaet med oevning og interviews i stor stil, og derfor ikke saa meget tid til at faa skrevet herinde.

Vi har det rigtig godt og jeg nyder hver dag her sammen med en masse flinke mennesker og spaendende projekter. Saa snart jeg faar tid skal der nok komme nogle billeder og lidt flere historier her fra Tanzania!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar